Artiklar och länkar

Länkar till vidare artiklar och åsikter om DJURSKYDDSLAGEN idag.

Blott Sverige ofelbara myndigheter har

Artikel i SvD om de svenska tillsynsmyndigheterna. …”i Sverige anses myndigheter ofelbara. Fel mörkläggs, förnekas och förtigs. Det är bekymmersamt, inte minst med tanke på de ökade befogenheter som särskilt tillsynsmyndigheterna har fått under senare år.”

Efter fyra års kamp har han fått djurförbudet upphävt

Artikel i tidningen LAND om grisbonden Stefan, 58, som efter över fyra års strid fått sitt djurförbud upphävt.

Vi och dom andra

Blogg med omfattande nyheter och artiklar som tar upp djur och djurskydd.

Djurskyddsinspektörerna

Peter Gerdehag har filmat ett antal orättmätigt drabbade djurägare just i den delen av Skåne där TV4-serien är inspelad, samtidigt som Hästmannen -sista striden har spelats in under 3 års tid och nu kastar ett skoningslöst ljus över ämnet djurskydd i Sverige. Målet är en uppföljande film (Staten som outlaw), en fördjupning som visar att Hästmannen bara är toppen på ett isberg av djurägare som förlorat alla sina juridiska rättigheter i egenskap av djurägare.  Serien är en replik ifrån länsstyrelsen i Skåne på bästa sändningstid i TV4, som de fått med sig att göra en serie om sina hjältemodiga insatser… Helt enkelt en serie som skildrar verkligheten till det bättre sett med deras ögon.

I bloggen hittekatter.ifokus.se kan man läs att detta är ”En djurskyddsenhet som fått mycket kritik från olika håll för sitt sätt att arbeta. Produktionsbolaget bakom TV-serien har åkt runt med inspektörerna och med kameran dokumenterat hur de arbetar. En 2 minuter lång trailer visas nu inför seriens premiär. Bara i trailern kan man enligt granskare se inspektörerna begå flera fel i sin yrkesutövning. Djurägare har även blivit filmade utan sitt medgivande. Produktionsbolaget har även uppgivit att de klippt till djurägarnas nackdel.”

Mera bakgrundsinformation om serien och ”att djurskyddet i Skåne är en katastrof” finns på bloggen sverigessnyggastebonde.blogg.se Vidare kan man på TV4:s eget forum för frågor och svar kontakt.tv4.se läsa en massiv kritik som riktas mot programmet av upprörda tittare, som bl.a ifrågasätter motivet till att serien producerats över huvudtaget.